top of page
  • Foto van schrijverAnneke

Van de doe-modus naar ontspanning


De afgelopen maand zat ik zeven dagen per week, vaak van 's morgens vroeg tot 's avonds laat achter mijn laptop te werken aan het online platform (Zelfbewust Academy Online, wat we gisteren lanceerden).

Ik voelde me geïnspireerd en méga gemotiveerd. Het vuur was aan!


Nu het platform gelanceerd is voel pas echt hoe moe ik ben. Mijn schouders zitten vast en ik voel weerstand om achter mijn laptop te kruipen.


Hoog tijd om even te ontspannen dus (zou ik zeggen als ik mijn eigen coach was)...


Mijn neiging is echter om in de 'beuk-modus' te schieten. Vanuit de inspiratie en motivatie ben ik de doe-stand ingegaan. En vanuit daar is het makkelijk voor mij om in doe-stand te blijven. Alleen als mijn lichaam moe is en ik eigenlijk ontspanning nodig heb, wordt die doe-stand snel de beuk-modus, waarin ik op wilskracht en discipline (in plaats van inspiratie en flow) doorga. En behalve dat dat veel energie kost, levert het ook nog veel minder resultaat op.


Kiezen voor onspanning

Ik kies er dus bewust voor om twee dagen niet aan het platform te werken (ook al is er nog steeds een hoop te doen). En die innerlijke strijd...die blijf ik voelen.


Vanmorgen volgde ik bijvoorbeeld live online een yogales. Ik ben wel vier keer opgestaan en iets gaan doen wat in m'n hoofd oppopte. Nog even afschakelen geloof ik.


Herken je dit? Heb jij ook de neiging om te lang in de doe-stand te zitten en dan in de beuk-modus te belanden? Wat helpt jou om te ontspannen?

Commentaires


bottom of page