Coaching bij jouw start-up?

Draag bij aan medewerkers die: 

- weten waar ze goed in zijn 

- hulp vragen als dat nodig is

- zich durven uitspreken als iets niet werkt

verantwoordelijkheid nemen voor hun resultaten 

De grootste valkuilen van jonge ambitieuze medewerkers in een start-up

Zie je je medewerkers worstelen met grenzen stellen, helder communiceren of zich eerlijk uitspreken?

Jonge ambitieuze medewerkers richten zich vaak op "het goed doen" of "doen wat er verwacht wordt". Dat werkt in een gestructureerde organisatie, waar de regels en processen goed opgevolgd moeten worden. Het klinkt misschien zelfs wel aantrekkelijk, medewerkers die goed opletten en volgen.


 

 In de praktijk werkt het in een start-up niet, omdat juist eigenaarschap, initiatief nemen en innovatie (ofwel iets nieuws durven proberen en fouten durven maken) van belang zijn.

 

Een enorme drive om impact te maken gecombineerd met gebrek aan ervaring en/of zelfvertrouwen kan leiden tot twijfelen en afwachten OF juist doorploeteren zonder hulp te vragen. Dit gaat ten koste van productiviteit, effectiviteit en uiteindelijk ook van de motivatie.  

Samengewerkt met:

Hoe draagt coaching bij?

Coaching levert een enorme bijdrage aan zelfvertrouwen, bijvoorbeeld door bewustwording van krachten en talenten. Als je medewerkers weten waar ze goed in zijn, nemen ze meer  verantwoordelijkheid en werken ze effectiever samen (omdat ze weten wanneer ze iets naar zich toe moeten trekken en wanneer ze beter om hulp kunnen vragen). 

Daarbij wordt glashelder waar ze energie van krijgen en wat energie kost, wat bijdraagt aan de productiviteit (bijvoorbeeld stoppen met klagen en starten met oplossen). Als je doet waar je energie van krijgt, raak je nooit uitgeput en ben je gemotiveerd, productief en open om verder te groeien.

Ik ben Anneke. De afgelopen jaren heb ik bij diverse start-ups medewerkers gecoacht op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling. Ik krijg het meest terug dat medewerkers zich bij mij veilig voelen om open te delen, dat ik ze aan het denken zet met mijn vragen en dat ze uitgenodigd worden om ook actie te ondernemen.  
 

P9230462_edited.jpg

"The coaching affected me both professionally and personally in a very positive way."

Adam, Recruiter

Anneke is a very professional / helpful coach. I didn't know what to fully expect going into it. I went with Anneke to try and help me understand/achieve my professional goals. But actually came out after multiple sessions with a much deeper outcome, affecting me both professionally and personally in a very positive way.

"Her amazing talent is asking the right questions for you to come to the answers by yourself. "

Carolina, Business Developer

After my coaching sessions with Anneke, I started gaining more insights on some behaviours of mine. Her amazing talent is not about labelling things for you, but asking the right questions for you to think about and make you come to the answers by yourself. It felt great.

"Anneke heeft een hele fijne en constructieve manier van helpen inzien waar je nu echt tegen aanloopt"

Melisa, Growth Hacker

Door mijn coaching sessies met Anneke ben ik me bewust geworden van bepaalde patronen. Anneke heeft een hele fijne en constructieve manier van helpen inzien waar je nu echt tegen aanloopt en helpt identificeren hoe zelfs de kleinste gewoontes je tegen kunnen houden in het bereiken van je doelen.

Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke coaching een groot effect heeft op het welzijn en functioneren van medewerkers. Zo zorgt preventieve coaching voor een afname van 14% in verzuim*. Daarbij blijkt dat medewerkers, die de zich bewust zijn van hun talenten en kwaliteiten én de mogelijkheid te krijgen deze in te zetten, 44% hoger scoren op loyaliteit (employee retention) en 38% hoger op productiviteit**.  

* Onderzoek van Duijts e.a. (2008). Effectiveness of a preventive coaching intervention for employees at risk for sickness absence due to psychosocial health complaints: results of a randomized controlled trial. 
* Onderzoek van Van Yperen e.a.. Effectiviteit van supervisie en coaching. 

** Onderzoek van Harter e.a. (2002). Business-Unit-Level Relationship Between Employee Satisfaction, Employee Engagement, and Business Outcomes: A Meta-Analysis. 

Coaching in cijfers

Mijn werkwijze

Veilig en vertrouwelijk

Wat coachees mij in de sessies vertellen blijft 100% vertrouwelijk. Zo kan ik een veilige setting creëren, waarin zij zich open kunnen stellen en kunnen delen wat er écht speelt.

Organisatie feedback

Wanneer meerdere coachees tegen dezelfde uitdaging oplopen is er mogelijk sprake van een onderwerp dat team- of organisatiebreed aangepakt mag worden. Met toestemming van de coachees en geanonimiseerd zal ik deze onderwerpen teruggeven aan HR of management.

Buiten als het kan

Wandelen in de natuur zorgt direct voor verlaging van het stressniveau en de hoeveelheid cortisol. Het draagt bij aan verlagen van bloeddruk en hartslag. En bevordert innerlijke rust en concentratie-vermogen. Waar mogelijk coach ik daarom buiten.

Verantwoordelijkheid en initiatief

Echte groei ontstaat wanneer iemand intrinsiek gemotiveerd is om te leren. Daarom is een coachee bij mij altijd in regie over zijn/haar eigen proces. Dat betekent dat zij zelf naar behoefte een sessie plannen en zelf bepalen wat het onderwerp van coaching is. 

Mijn aanbod

Losse sessies

 • Losse sessies van 60 min

 • Vanaf 1 medewerker

 • Optimale flexibiliteit

 • Incl. reiskosten

 • Excl. BTW

Maandabonnement

 • 1 sessie per maand / medewerker

 • Minimaal 4 maanden

 • Flexibel te plannen

 • Incl. reiskosten

 • Excl. BTW

Vaste dagen

 • Vaste dagen per maand

 • Beschikbaar op jullie kantoor

 • Capaciteit 10-25 medew.

 • Minimaal 4 maanden

 • Individuele coaching & workshops

P9230472_edited.jpg

Voorbeelden van coachvragen

 • Ik werk met twee teams, met ieder eigen belangen. Hoe ga ik om met deze twee krachten die aan me trekken en hoe bewaak ik mijn grenzen? QA Software Engineer

 • Ik zou mezelf graag meer uitspreken, mijn standpunten delen en daarbij helder communiceren. Back-end Developer

 • Hoe kan ik de mensen in mijn team ondersteunen om verantwoordelijkheid te nemen en goed samen te werken? Team Lead

 • Hoe vind ik in de samenwerking met klanten een balans tussen meebewegen en mezelf als expert neerzetten, zodat ze me serieus nemen? Recruiter

Meer over Anneke

Ik ben persoonlijke effectiviteit coach. Persoonlijke effectiviteit gaat voor mij over bewuste keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen behoeften en ontwikkelingsproces, zodat je optimaal kunt bijdragen aan je omgeving en de organisatie waar je werkt. 

Ik werk als incompany coach exclusief voor start-ups en heb daarnaast mijn eigen coachingspraktijk. Ik kies bewust voor start-ups, omdat ik de medewerkers ervaar ik als enorm ambitieus, leergierig en open. Drie ingrediënten die maken dat zij een groot groei potentieel hebben, waarin coaching een waardevolle impact kan maken.

 

Als coach ligt mijn kracht in het inspireren van anderen om te vertrouwen op hun kwaliteiten, talenten, intuïtie en gevoel. Door een setting van veiligheid, betrokkenheid en openheid te creëren, kunnen zij groeien in bewustzijn en blokkades die in de weg staan doorbreken.