top of page
Anneke- 38.jpg

Je hebt goede mensen in je team, maar je voelt toch dat niet alle energie wordt omgezet in resultaat?

Ik ondersteun jouw medewerkers om lekkerder in hun werk te zitten, waardoor het verzuim daalt en loyaliteit én productiviteit stijgen.

De grootste valkuilen van medewerkers in een start-up

Jonge ambitieuze medewerkers doen het graag 'goed' en overtreffen graag de verwachtingen die jij en/of het team van ze zouden kunnen hebben. 

Klinkt goed toch? Maar zonder afstemming over die verwachting ploeteren ze misschien de verkeerde kant op. Een gebrek aan zelfvertrouwen en ervaring leidt snel tot twijfel en afwachten.

Dit gaat ten koste van:

productiviteit

effectiviteit

motivatie


Alle aandacht, tijd en energie is gericht op het gezamenlijke bedrijfsresultaat.

Er een cultuur is van samenwerking en vertrouwen, met hoge loyaliteit aan het bedrijf.

Ziekteverzuim daalt en iedere medewerker vanuit positieve energie bijdraagt. 

Wat zou de impact op jullie bedrijf zijn als...

Melissa.jpeg

"Anneke heeft een hele fijne en constructieve manier van helpen inzien waar je nu echt tegen aanloopt"

Door mijn coaching sessies met Anneke ben ik me bewust geworden van bepaalde patronen. Anneke heeft een hele fijne en constructieve manier van helpen inzien waar je nu echt tegen aanloopt en helpt identificeren hoe zelfs de kleinste gewoontes je tegen kunnen houden in het bereiken van je doelen.

Melissa, Growth Hacker

anneke-21 (16,6 MB).jpg

Coaching is een vorm van ondersteuning die bijdraagt aan bewustwording, zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap.

 

Door in gesprek te gaan over situaties waarin zij vastlopen, krijgen medewerkers inzicht in:

 • waar ze invloed op hebben (en waar niet)

 • welke overtuigingen en angsten hen in de weg staan

 • hoe ze hun talenten en kwaliteiten optimaal inzetten

 • hoe ze effectief met obstakels en uitdagingen omgaan

Hierdoor nemen ze meer verantwoordelijkheid en werken ze effectiever samen. Wat maakt dat ze hun energie kunnen richten op dat waar ze voor zijn aangenomen. Bonus: als je doet waar je energie van krijgt, raak je nooit uitgeput en ben je gemotiveerd, productief en open om verder te groeien.

Ik ben Anneke. Sinds 2018 specialiseer ik mij in het coachen van start-up medewerkers op performance en persoonlijke ontwikkeling. Het is mijn missie om jonge ambitieuze mensen te ondersteunen om vanuit hun unieke talenten en kwaliteiten een zo groot mogelijke bijdrage te leveren. 

Hoe draagt coaching bij?

primephonic-klassieke-muziek-streamen.pn

Coach bij:

6.png
SkinVision-Logo-720-x-191.png
1.png
2.png

Wanneer coaching inzetten in je start-up?

1

Voor specifieke medewerkers die vastlopen in hun functie of in de samenwerking.

2

Om een aantrekkelijke werkgever te zijn die groei en ontwikkeling faciliteert.

3

Als onafhankelijke derde die aandacht heeft voor je mensen en HR en management ontlast.

Ik ondersteun je medewerkers om...

...te weten waar ze goed in zijn 
Medewerkers die zich bewust zijn van hun talenten en kwaliteiten scoren 44% hoger op loyaliteit. Zij werken langduriger voor jouw bedrijf, de doorloop verkleint en je bespaart aanzienlijke kosten én effort op recruitment en onboarding
Daarnaast scoren medewerkers die werken vanuit hun talenten en kwaliteiten 38% hoger op productiviteit, wat ten goede komt aan omzet en resultaat.

...hun valkuilen te erkennen 
Iedereen heeft krachten én valkuilen. Erkennen van je valkuilen is essentieel: (1) om hulp te vragen wanneer dat nodig is én (2) gebruik te maken van andermans talenten. Krachten bundelen versterkt de samenwerking. De energie gaat voortaan naar het bedrijfsresultaat en niet naar onderlinge competitie. Niet alleen de cultuur zal verbeteren maar ook de omzet van het bedrijf zal hierdoor stijgen.

...te focussen op hun cirkel van invloed 
Medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag, acties en uitingen. Ze kijken naar hun eigen aandeel en 
stoppen met het verspillen van energie aan dingen waar ze geen invloed op hebben. Ze focussen zich op wat ze wél kunnen. Hierdoor wordt niet alleen de effectiviteit maar ook de cultuur binnen het bedrijf verbeterd. Zeg maar dag tegen die klaagcultuur!

...helder te communicerenMedewerkers die vanuit verantwoordelijkheid gaan handelen, zullen niet meer vanuit rancune of slachtofferschap reageren, maar helder en eerlijk aangeven wat er speelt. Hierdoor worden stagnaties eerder gesignaleerd en kan er oplossingsgericht meegedacht worden voordat problemen escaleren. Problemen worden hierdoor eerder opgelost of zelfs helemaal voorkomen.

 

...gezond aan het werk te zijn 
Door bewust in te zetten op medewerkers in hun kracht zetten en problemen snel op te lossen, is er bij bedrijven waar coaching wordt ingezet een daling van 14% in verzuim zichtbaar. Je bespaart kosten en tijd voor vervanging van personeel en begeleiding van zieke collega’s. Bovendien verlaagt de kans op burn-out, doordat de werklast gedragen wordt door het hele team. 

Adam.jpeg

"The coaching affected me both professionally and personally in a very positive way."

Anneke is a very professional / helpful coach. I didn't know what to fully expect going into it. I went with Anneke to try and help me understand/achieve my professional goals. But actually came out after multiple sessions with a much deeper outcome, affecting me both professionally and personally in a very positive way.

Adam, Recruiter

Mijn werkwijze

Veilig en vertrouwelijk

Wat coachees mij in de sessies vertellen blijft 100% vertrouwelijk. Zo kan ik een veilige setting creëren, waarin zij zich open kunnen stellen en kunnen delen wat er écht speelt.

Organisatiebrede feedback

Wanneer meerdere coachees tegen dezelfde uitdaging oplopen is er mogelijk sprake van een onderwerp dat team- of organisatiebreed aangepakt mag worden. Met toestemming van de coachees en geanonimiseerd zal ik deze onderwerpen teruggeven aan HR of management.

Buiten als het kan

Wandelen in de natuur zorgt direct voor verlaging van het stressniveau en de hoeveelheid cortisol. Het draagt bij aan verlagen van bloeddruk en hartslag. En bevordert innerlijke rust en concentratie-vermogen. Waar mogelijk coach ik daarom buiten.

Verantwoordelijkheid en initiatief

Echte groei en verandering ontstaat wanneer iemand intrinsiek gemotiveerd is om te leren. Daarom is een coachee bij mij altijd in regie over zijn/haar eigen proces. Dat betekent dat zij zelf naar behoefte een sessie plannen en zelf bepalen wat het onderwerp van coaching is. 

Aanbod en prijzen

Ik bied 1-op-1 coaching en groepsworkshops. De 1-op-1 coaching kan aangeboden worden als Coaching On Demand, waarbij medewerkers een traject van 3 of 5 sessies volgen wanneer zij een specifieke coachvraag hebben. Of de coaching kan aangeboden als continue support, waarbij medewerkers maandelijks of tweemaandelijks een sessie hebben, waarin 

P9230546.jpg
Coaching On Demand
 • 4 sessies van 60 minuten

 • Online of buiten

 • E-mailsupport gedurende het traject

 • Vanaf €477 per traject*

Een losse introductiesessie is eenmalig

mogelijk voor €120.

P9230555.jpg
Continous Support
 • Online videomodules

 • 24/7 beschikbaar

 • Ter ondersteuning van coaching of workshop

 • Standaard of op maat gemaakt

 • Prijs op maat

P9230517.jpg
Team Workshop
 • 1-3 uur online of op locatie

 • Op maat gemaakt

 • Veelgevraagde topics: talenten en kwaliteiten, feedback geven, motiveren en beïnvloeden en persoonlijk leiderschap.  

Prijzen zijn excl. BTW, incl eventuele reiskosten. 

Carolina-Scrobogna_thumb.jpg

"Her amazing talent is asking the right questions for you to come to the answers by yourself. "

After my coaching sessions with Anneke, I started gaining more insights on some behaviours of mine. Her amazing talent is not about labelling things for you, but asking the right questions for you to think about and make you come to the answers by yourself. It felt great.

Carolina, Business Developer

P9230472_edited.jpg

Voorbeelden van coachvragen

Een aantal voorbeelden van vragen waar medewerkers mee komen:

 • Ik werk met twee teams, met ieder eigen belangen. Hoe ga ik om met deze twee krachten die aan me trekken en hoe bewaak ik mijn grenzen? QA Software Engineer

 • Ik zou mezelf graag meer uitspreken, mijn standpunten delen en daarbij helder communiceren. Back-end Developer

 • Hoe kan ik de mensen in mijn team ondersteunen om verantwoordelijkheid te nemen en goed samen te werken? Team Lead

 • Hoe vind ik in de samenwerking met klanten een balans tussen meebewegen en mezelf als expert neerzetten, zodat ze me serieus nemen? Recruiter

Meer over Anneke

Ik ben performance coach. Performance is persoonlijke effectiviteit en gaat voor mij over bewuste keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkelingsproces, zodat je optimaal kunt bijdragen aan je omgeving en de organisatie waar je werkt. 

Ik werk als incompany coach exclusief voor start-ups en heb daarnaast mijn eigen coachingspraktijk. Ik kies bewust voor start-ups, omdat ik de medewerkers ervaar ik als enorm ambitieus, leergierig en open. Drie ingrediënten die maken dat zij een groot groei potentieel hebben, waarin coaching een waardevolle impact kan maken.

 

Als coach ligt mijn kracht in het inspireren van anderen om te vertrouwen op hun kwaliteiten, talenten, intuïtie en gevoel. Door een setting van veiligheid, betrokkenheid en openheid te creëren, kunnen zij groeien in bewustzijn en blokkades die in de weg staan doorbreken.     

anneke-39 copy.jpg

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies heb je gemiddeld per medewerkers? 

Dat ligt aan het doel van de coaching. Wanneer het doel is om een specifieke coachingsvraag aan te pakken dan wordt over het algemeen volstaan met vier sessies. Coaching kan voor groei en ontwikkeling of ontlasting van HR en management ook langduriger worden ingezet. 

Is het de investering waard? 

De bedrijven waar ik tot nu toe gecoacht heb ervaren het als een waardevolle investering. Dit zijn bedrijven waar groei en ontwikkeling van medewerkers belangrijke waarden zijn van het bedrijf. 

Moet ik de coaching als werkgever ook verplicht maken?

Dat zou ik met klem afraden. Coaching werkt alleen als iemand intrinsiek gemotiveerd is om te groeien. Wanneer coaching verplicht wordt gemaakt, dan gaat dat vaak ten koste van intrinsieke motivatie en is de impact en succeskans van de coaching sterk verminderd.

Hoe kan ik de coaching het beste introduceren?

Ter ondersteuning hiervan bied ik twee mogelijkheden. Ofwel ik kan een flyer maken (download hier een voorbeeld) ofwel ik kan een video inspreken waarop ik mijzelf en de coaching introduceer (zie hier een voorbeeld). 

bottom of page