top of page
P9230462_edited_edited.jpg

Over Anneke

Nieuwsgierig naar mijn verhaal? Waarom ik coach ben geworden? Wat mijn missie is? 

Op deze pagina lees je meer over wie ik ben en wat mij drijft. 

Wie ben ik en wat doe ik?

“Don’t ask what the world needs, ask what makes you come alive, because what the world needs is more people who have come alive”  (Howard Thurman)

Mijn favoriete quote, die mijn missie perfect verwoord.

Ik ben Anneke, 39 jaar en personal leadership coach. Ik ondersteun young professionals om helderheid te krijgen over wat bij ze past, waar ze naartoe bewegen en hoe ze daar komen, zodat zij hun talenten en energie kunnen focussen op dat waar zij de grootste impact kunnen maken.

Met een Master in de pedagogiek weet ik hoe we van jongs af aan ontwikkelen en leren (en dat stopt niet als we 18 zijn). Diverse coach- en trainersopleidingen leerden me hoe ik anderen hier effectief in kan begeleiden. 

In de afgelopen jaren ondersteunde ik ruim 200 young professionals bij start-ups and in het hoger onderwijs. Over het algemeen intelligent, zeer ambitieus en met hun leven op orde, maar waarbij het toch hier en daar schuurt. 

Persoonlijk leiderschap gaat voor mij over leven vanuit je hart. Als de keuzes die we maken en de doelen die we stellen, gebaseerd zijn op hartsverlangens, dan stoppen we er automatisch energie in én krijgen we er direct energie van. Tegelijk is het maken van deze keuzes súper spannend en triggert dit onze angst om te falen. Het vraagt dus om moed en vertrouwen. Als we de sprong durven te wagen om ons hart te volgen, dan zijn we effectiever, hebben we een grotere impact en zijn we gelukkiger. 

P9230546.jpg
P9230285.jpg

Op dit moment in mijn leven sta ik in mijn kracht, volg ik mijn hart en geniet ik elke dag van het ondersteunen van anderen in dit proces. Dat is echter niet altijd zo geweest. 

Toen ik 30 was, dacht ik dat ik het allemaal voor elkaar had: een lange relatie, koophuis, vaste baan... Mijn leven zag er fantastisch uit...op papier. Van binnen voelde ik me echter rusteloos en was ik constant op zoek naar meer (reizen, uitgaan, vrienden, avontuur, kleding). En niets daarvan maakte me echt gelukkig. 

Tot het niet meer ging en ik me realiseerde dat ik al mijn keuzes tot dan toe had gemaakt vanuit veiligheid in plaats van vanuit verlangen. Ik zag dat ik een aantal pittige keuzes te maken had. In twee jaar verbrak ik mijn relatie en zei ik mijn baan op. Het was de eerste keer dat ik voor mijn verlangens ging staan en het spannendste wat ik ooit gedaan heb

De support die ik ontving in deze tijd maakte voor mij het verschil. Daarbij is er bij mij een vuur aangegaan om ook anderen in dit proces te ondersteunen.

P9230472_edited.jpg

Mijn droom

Vanuit die quote van Howard Thurman en mijn eigen ervaring is mijn droom ontstaan. Ik zie een samenleving waarin jonge mensen durven te kiezen en staan voor hun eigen behoeftes en verlangens in plaats van zich schikken naar wat hoort of wat er verwacht wordt en zo hun kracht weggeven.

 

Staan voor je eigen behoeftes en verlangens betekent voor mij zorgen voor wat je nodig hebt en doen wat je het liefste doet. Zo kun je optimaal gebruik maken van je kwaliteiten en talenten. En daarmee de grootst mogelijke bijdrage leveren met jouw unieke giften.

Mijn missie

Ik krijg de meeste energie van (en heb dus de grootste impact bij) ambitieuze young professionals, die met hun talenten volle kracht vooruit willen. Ik ondersteun hen om te kiezen vanuit hun hart en daarbij te (leren) vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. Zo ervaren zij meer zelfvertrouwen, kracht, vrijheid, rust en helderheid.

 

Als coach creëer ik een context van vertrouwen, positiviteit, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en ruimte, waarin alles er mag zijn. Zo kunnen mijn coachees naar binnen keren om te ontdekken welke patronen er tot nu toe in de weg staan, welke diepste verlangens daaronder schuil gaan en hoe zij deze verlangens kunnen gaan leven. 

P9230042.jpg

Opleidingen

  • Transformational Coaching (2016)

  • Certified Foundation opleiding (2018)

  • Certified Practitioner opleiding (2019)

  • Opleiding tot Buitencoach (2020)

P9230021 copy.jpg

Aangesloten bij

  • Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

  • European Mentoring and Coaching Council (EMCC)

  • De Buitenpsychologen

bottom of page