top of page
  • Foto van schrijverAnneke

Meer regie op je leven, zonder hard te werken


Foto: Jelle Hayes (Unsplash)
“Als je iets wilt bereiken, dan moet je daar hard voor werken!”
“Voor niets gaat de zon op.”
“Als je nu goed je best doet, dan kun je láter …”

Herkenbaar? Ben jij daar ook mee opgegroeid?


Hard werken = resultaat

Veel mensen om me heen zag ik altijd hard werken. Vriendinnen op school en tijdens mijn studie die veel energie en tijd staken in het leren en huiswerk maken. Mijn vader die altijd veel uren werkte.


Niet persé dat ze daar direct veel energie uit haalden, maar het leverde wel mooie resultaten op! Hoge cijfers op school, goede kansen op vervolgopleidingen, promoties op werk en uiteraard waardering van ouders, leraren, managers enzovoort.


Reactie is ook actie

Zelf werd ik wel eens voor zondagskind uitgemaakt. Ik was meer van de categorie wachten-tot-er-een-mooie-kans-voorbij-komt. Ik onderzocht niet alle opties voor een tussenjaar, maar hoorde van een vriendin dat zij op uitwisseling ging naar Amerika. Klonk tof, dus dat werd ook mijn plan. Na mijn afstuderen was ik net aan het solliciteren en ‘ineens’ hoorde ik van een vriendin dat er een functie in haar team beschikbaar kwam, dus daar ging ik werken.


Het scheelde me een hoop tijd en energie. Natuurlijk greep ik alleen de kansen die me aanspraken. En vervolgens kwam ik zelf in actie en leverde het me mooie avonturen op, maar helemaal in regie was ik natuurlijk niet.


Regie zonder hard werken

Jarenlang waren dit de twee opties die ik kende. Ofwel pro-actief, hard werken en regie hebben. Ofwel reactief, je kansen afwachten en zien wat er langskomt.


Tot ik twee jaar geleden voor het eerst kennismaakte met de kracht van intentie. Door contact te maken met een verlangen en daar een heldere intentie op te zetten, creëerde ik ineens het gewenste resultaat zónder daar hard voor te werken.


Deze week rondde ik een online programma van zes maanden af, waarbij ik opnieuw deze kracht ervaren heb. Ik deel graag met je hoe en wat het mij opleverde.


Stap 1: verlangen

Het start met het contact maken met verlangens. De vraag is niet ‘wat wil je bereiken’ (vanuit je hoofd), maar ‘waar verlang je naar’ (nu op dit moment, vanuit je hart).


Bij deze stap maakte ik onder andere contact met het verlangen om mijn nek te helen. Al sinds ik een jaar of 12 ben, heb ik regelmatig last van spanning in mijn nek en schouders. Soms zo erg dat ik er stekende hoofdpijn bij krijg. Het kan me behoorlijk in de weg zitten, dus daar wilde ik graag vanaf.


Nu denk je misschien: "Helen? Wat een raar woord gebruik je daar. Kun je niet gewoon zeggen dat je van die spanning af wil?"


Wellicht ben je bekend met het principe dat “wat je aandacht geeft groeit”. Daarnaast kan je hoofd het woord ‘niet’ of ‘geen’ niet registreren (Testen? Denk nu NIET aan een groene penguin!). 'Geen spanning' betekent dus dat je aandacht geeft aan spanning, met als gevolg…meer spanning.


Een belangrijke tip is daarom dat een verlangen altijd positief geformuleerd is. Waar verlang je wél naar?


Stap 2: visualiseren

Op het moment dat we contact maken met een verlangen, dan popt er direct een helder beeld op van hoe dit eruit zou zien. Soms is het een kleur, soms een voorwerp, soms een hele situatie of zelfs een film van beelden. Bij mijn verlangen naar heling van mijn schouders kwam het beeld van een veer op. Zo licht als een veertje… Zo wilde ik me graag voelen.


We werden uitgenodigd om alle verlangens te visualiseren en deze verbeelding op een zichtbare plek in huis op te hangen. Zo kun je, ook als je door de waan van de dag even niet in contact staat met je verlangens, toch de focus erop houden.


Zodoende had ik zes maanden lang een collage van afbeeldingen op mijn wc en naast mijn bed hangen, met onder andere een grote mooie veer.


Stap 3: intentie

Na het visualiseren is de volgende stap om deze verlangens om te zetten naar heldere intenties. Op het moment dat we contact maken met verlangens, dan is dat een intern proces. Je keert naar binnen om te voelen waar je op dit moment naar verlangt.


Om deze verlangens ook te vervullen, vraagt het om een stap te maken van binnen naar buiten. Om hardop uit te spreken wat je voor jezelf gaat creëren. Van “ik verlang naar het helen van mijn schouders” naar “ik ga mijn schouders helen”.


Klinkt toch anders he?! Dit hardop uitspreken zet iets in beweging.


De kracht van intentie

Steeds opnieuw als ik een heldere intentie uitspreek, dan komen er dingen op mijn pad die me ondersteunen om het verlangen te vervullen. Zonder dat ik daar dus hard voor hoef te werken…


Focus your intention on your dreams, you can wave magic when you set your heart and mind to it - Miranda Kerr

Dit keer duwde een vriend op een feestje, midden op de dansvloer, vanuit het niets een telefoon onder mijn neus met daarop een uitnodiging van een osteopaat in opleiding. ‘Iets voor jou?’ zei hij. Ik geloof niet dat ik deze vriend ooit had verteld over mijn nekklachten...


Door de jaren heen had ik het hele circus van fysio, mensendieck, osteopathie, acupunctuur al meer dan eens doorlopen, zonder noemenswaardig resultaat. Toch trok dit bericht me aan. Ik besloot ter plekke om me in te schrijven.


Voor het eerst pijnvrij

En niet voor niets… Dit was een osteopathie behandeling, zoals ik nooit eerder heb gehad. In plaats van de focus op mijn nek en schouders te leggen, hebben ze uitgebreid mijn buik onderzocht en hier bleek de oorzaak te zitten. Sinds ze me daar is gaan behandelen, ben ik voor het eerst in 23 jaar nu al maanden pijnvrij.


Uiteraard wilde ik niet alleen de klachten laten behandelen, maar ook de oorzaak wegnemen. Zoals ik in een eerdere blog beschreef, kwamen de afgelopen tijd de chakra’s steeds op mijn pad. Het zal je niet verbazen dat het 2e chakra, wat steeds mijn aandacht trekt, het chakra is van….ja juist…de buik.


Over twee weken vertrek ik naar Ibiza voor een retreat van een week. Ik schreef me hier in november voor in, zonder precies te weten wat de inhoud zou worden. Ennnnn jawel (je denkt inmiddels vast dat ik gek aan het worden ben;-)) dit retreat is gefocust op het tweede chakra.


Zelf proberen?

Ik zou je nog vele voorbeelden kunnen geven, maar waarschijnlijk geloof je het pas als je het zelf ervaren hebt. Ik nodig je daarom graag uit om bovenstaande 3 stappen zelf eens te doorlopen!


  1. Maak contact met een verlangen in jou op dit moment —> tip: maak een lange wandeling in de natuur, om jezelf de ruimte te geven écht contact te maken en je hart te laten spreken.

  2. Vertaal dit verlangen naar een beeld —> tip: laat dit beeld spontaan opkomen, als het niet direct komt, geeft het dan even de tijd, het valt vanzelf binnen (meestal op een ontspannen moment, als je net wakker wordt of onder de douche staat bijvoorbeeld)

  3. Zet het verlangen om naar een heldere intentie —> tip: spreek deze intentie hardop uit naar iemand anders, om je intentie kracht bij te zetten.

Ik hoor heel graag je ervaring terug!

En neem gerust contact met me op, als ik je ergens in dit proces kan ondersteunen!


Ondertussen ben ik mij zelf aan het verdiepen in de Wet van de Aantrekkingskracht, die hier natuurlijk alles mee te maken heeft. Binnenkort dus meer over hoe dit nu precies werkt!


Liefs Anneke

Comments


bottom of page