top of page
  • Foto van schrijverAnneke

Keuzes maken die kloppen


Eén van de kernelementen die terugkomt in mijn coaching.


Keuzes maken die kloppen, omdat je hart ervan gaat kloppen, niet omdat ze op papier kloppen.

In 2014 en 2016 maakte ik twee hele grote (hart)keuzes. Eerst om mijn relatie te verbreken en vervolgens ook nog mijn baan op te zeggen. Dan denk je misschien... als je dat hebt gehad, dan wordt keuzes maken daarna appeltje eitje. Nouuuuu, niet helemaal. Natuurlijk geven die ervaringen me moed. Ik voel nog iedere dag dat dat de juiste keuzes zijn geweest en hoeveel moois ze me brengen. Tegelijk kan ik kan ik nog net zo hard tegen mijn hartkeuzes aanhikken. Zo roep ik al zeker een jaar dat ik behoefte heb aan wat meer focus.

Sinds ik voor mijzelf begon heb ik bijna alle kansen aangenomen die langskwamen. Wat leidde tot heel divers en afwisselend werk. Het afgelopen jaar merkte ik echter de valkuil daarvan. Ik richtte mijn energie en aandacht op zoveel zaken tegelijk, dat er niets écht ging groeien. Tot ik afgelopen maanden besloot met @zelfbewustacademy een online platform te bouwen en AL mijn tijd en energie daarin te steken. En wow... wat leverde die focus veel resultaat op.

Nu de wereld weer langzaam opengaat beginnen mijn verschillende werkzaamheden ook weer op te starten. En het is tijd... Tijd om te gaan kiezen...voor díe werkzaamheden waar mijn hart het meest van gaat kloppen.


Besluitvormingsproces Mijn besluitvormingsproces gaat meestal zo: Het begint met een (vaak wat langere) periode waarin langzaam steeds duidelijker wordt dat iets niet werkt, in deze periode ben ik meestal nog in ontkenning (ik onderneem in ieder geval nog geen actie) Totdat het zo helder wordt dat ik er niet meer omheen kan en dan is het stress… Ik weet wat me te doen staat en ik kijk er enorm tegenop. Vaak komt er emotie bij kijken (soms frustratie, meestal verdriet) als de spanning oploopt. Met adem in en samengeknepen billen waag ik de sprong en communiceer ik mijn keuze met anderen (dat is het spannendste moment voor mij) En direct daarna is er opluchting en voel ik dat het helemaal klopt. Hoe is dat voor jou? Herkenbaar? Of heb jij een hele andere ervaring? Ik zou het leuk vinden als je jouw herkenning of juist andere ervaring hieronder met me wilt delen P.s. Nieuwsgierig naar de keuzes die ik afgelopen dagen maakte? Dat deel ik in mijn volgende blog..


Comments


bottom of page