top of page
  • Foto van schrijverAnneke

Wat is de waarde van coaching?

Niet om problemen te fixen, maar om sterker, vitaler en gelukkiger te worden.


Coaching voor je persoonlijke groei? Slecht idee! Gewoon NIET aan beginnen! Jij kunt dat best alleen! Je bent al zover gekomen in het leven. Bovendien ben je een zelfstandige, volwassen man/vrouw.


En die dingen die je af en toe in de weg zitten? Ach, die gaan vanzelf wel over! Gewoon negeren, wat afleiding zoeken, niks aan de hand!

Bovendien kun je zelf best zien wat er niet werkt toch? Als je er een keer met een vriend of vriendin over praat, dan heb je ook inzichten.

En dan vergeet ik nog te benoemen dat je dat geld beter ergens anders voor kunt gebruiken! Ik bedoel een nieuwe jas is ook belangrijk. En als je vrienden vanavond het terras op gaan, dan wil je daarbij zijn. En dat weekendje weg volgende maand kan er ook wel af.

Toch?

Als dat allemaal waar is voor jou, dan kun je hier stoppen met lezen (even goede vrienden!)


Als je bij jezelf merkt… Hmmm ja, maar…

Dan deel ik graag nog een andere kijk met je.

Coaching is net als sporten

Ik kan prima zelf in de woonkamer op een matje oefeningen doen (afgelopen maanden regelmatig gedaan). Was wel ok, voor een beetje onderhoud van conditie en kracht. Echt sterker, leniger of sneller werd ik er alleen niet van.


Groeien voorbíj aan wat ik al kan, lukt mij alleen als ik uit mijn comfortzone stap. En dat lukt weer alleen als ik een visie heb, gecommitteerd ben én ondersteund wordt. Door iemand die me net even uitdaagt om nog een stapje verder te gaan. Iemand die me tips geeft hoe ik nog net iets meer uit de oefening kan halen. En iemand die me spiegelt als ik mijn motivatie even kwijt ben.


Mentaal en emotioneel sterker worden

Als coach doe ik hetzelfde voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

  • Ik stel díe vragen, die jouw een ander perspectief geven en je inzicht vergroten

  • Ik daag je uit om net even iets dieper naar binnen te duiken, zodat je je eigen antwoorden vindt

  • En als je het even niet meer ziet zitten, ben ik er om je een positieve boost te geven

Zo kun je jezelf bevrijden van beperkende patronen en gedachten. Zo word je mentaal en emotioneel sterker. En zo word je helderder in wat voor jou belangrijk is, zodat je de regie van je leven in handen kunt nemen.


En nee, je hoeft het dus niet alleen te doen! Ik wandel graag een stukje met je mee.


Liefs Anneke

1 Comment


Cameron
Cameron
Sep 11, 2021

Loove this

Like
bottom of page