top of page
  • Foto van schrijverAnneke

Heart Connection Retreat


Wow…wat een bijzondere week!!!


Afgelopen week was ik deelnemer bij de Heart Connection Retreat, gericht op verbinding met jezelf en met anderen. Mijn reden om hieraan deel te nemen is dat ik merkte dat ik altijd wat afstand houd in verbinding met anderen. Tot hier en niet verder. Maar weinig mensen laat ik écht dichtbij komen.


Fundamentele inzichten

Twee belangrijke inzichten die ik deze week opdeed:

  1. Het belangrijkste is de realisatie dat ik intimiteit en seksualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden had. Intimiteit = seksualiteit en deze zijn exclusief gereserveerd voor mijn lief Aik. Daarmee ontzegde ik me alle intimiteit met anderen, een fijne knuffel en écht oogcontact bijvoorbeeld. Uit angst dat dit mogelijk tot verkeerde interpretaties zou leiden (dat de ander dan meer zou willen), bewaarde ik hierin altijd wat afstand. Afgelopen week ervaarde ik hoe belangrijk en waardevol intimiteit is in relaties. Om écht contact met elkaar te maken, zonder dat daarbij seksualiteit een rol speelt.

  2. Het tweede inzicht is dat ik ergens in mijn vroege jeugd de overtuiging heb opgedaan dat ik me moet inhouden. Niet teveel aanwezig zijn, niet teveel geluid maken en me vooral aanpassen. Daarmee zette ik een enorme rem op mijn spontaniteit. Ik kijk ernaar uit deze rem los te laten en mijn spontaniteit en expressie meer ruimte te geven.


Twee zulke fundamentele inzichten… Wat een impact gaat dit op mijn leven hebben!

Comments


bottom of page