top of page
  • Foto van schrijverAnneke

30-dagen challenge manifesteren


Via instagram deelde ik op mijn story over The Manifestation Babe podcast. Die gaat over manifesteren en onder andere de Wet van de Aantrekkingskracht.


Ofwel (kort door de bocht) dat je alles kunt aantrekken/manifesteren, als je maar: - Open staat om te ontvangen (ook uit onverwachte hoek) - Heel helder bent in WAT je precies wilt (bijvoorbeeld door een intentie te zetten, hoe concreter hoe beter) - Gelooft dat jij dit verdient (ofwel je eigen beperkende overtuigingen doorbreekt) - Het HOE loslaat (dit komt weer terug op open staan voor onverwachte mogelijkheden)


Ik moet eerlijk zeggen dat mijn nuchtere, Hollandse mind hier in eerste instantie een beetje wantrouwend tegenover staat. “Pfff Amerikaans over-de-top geleuter” “Was het maar zo makkelijk dat je alles als vanzelf kan aantrekken”. Het calvinistische “je moet ergens gewoon hard voor werken” zit er bij mij nog wel een beetje in.


Tegelijk heb ik ook ervaringen waarbij ik, als ik ergens écht voor ging staan, ineens steun en hulp uit onverwachte hoek kreeg (een gift, een nieuwe opdracht als ik, aanmeldingen voor mijn workshop enz enz).

Ik zit dus een beetje in tweestrijd. Zijn mijn kritische gedachten waar en is het te mooi om waar te zijn? Of zijn die kritische gedachten nou precies de oorzaak dat het voor mij níet (of in ieder geval niet altijd) werkt?


Beperkende gedachten

Die kritische gedachten is waar de podcast van vanochtend over ging. Over de enorme impact die onze beperkende gedachten, onze twijfels en onze kritische blik kunnen hebben:

Stel dat ik de hele dag door in mijn hoofd een stemmetje hoor met “het is niet goed genoeg”, “dit kun je niet”, “anderen zijn hier veel beter in”… Dan ga ik aarzelen en twijfelen. Ik ga alles overdenken en zet me niet meer volledig in om ervoor te gaan. Anderen voelen (vaak onbewust) die energie en aarzelen dus ook om met jou in zee te gaan of je te steunen.


Hetzelfde geldt overigens voor externe input. Voed je jezelf met “slecht nieuws”, dan gaat de focus naar dat wat er allemaal mis gaat in de wereld. Behalve dat dat veel energie kost (energie die je dus niet kan steken in jouw intentie) zorgt het vaak ook voor een moedeloos gevoel en het gevoel dat het allemaal niet zo heel veel zin heeft wat je aan het doen bent.


Ik voel dat hier een waarheid in zit, dus heb ik besloten om mezelf uit te dagen voor een 30 dagen challenge en er volledig voor te gaan. Ik stel me open en ga:

1. Focussen op een heldere intentie Ik kies voor deze 30 dagen voor 3 heldere intenties en bekrachtig die ieder morgen in mijn journal.

2. Mijn beperkende overtuigingen ombuigen naar ondersteunende gedachten Zodra ik een beperkende overtuiging op voel komen, vang ik mezelf en kijk ik hoe ik deze om kan buigen naar een ondersteunende gedachten.

3. Ik laat los hoe ik deze intenties ga vervullen Dit is geloof ik de uitdagendste voor mij. Ik werk graag met een actieplan en als dat actieplan niet werkt, dan raak ik snel ontmoedigd. Dit vraagt dus van mij om mijn plan los te laten en iedere dag met open blik te kijken naar de mogelijkheden die er op dat moment zijn.

bottom of page